Livestream Ronde van Romandie 2022 1080x620 Livestream afsluitende klimtijdrit Ronde van Romandië 2022

Livestream afsluitende klimtijdrit Ronde van Romandië 2022

De zesdaagse wielerkoers de Ronde van Romandie 2022 duurt van dinsdag 26 April t/m zondag 1 Mei. En we begonnen deze meerdaagse wielerkoers in het Franstalige gedeelte van Zwitserland afgelopen dinsdag met de proloog en eindigen hem vanmiddag met een afsluitende klimtijdrit. Daar tussendoor zagen we een serie heuvelritten en de Koninginnenetappe van gister op het schema staan. Ook deze editie van de Tour de Romandie was en is nog steeds een uitdagende meerdaagse wielerkoers voor de renners. Wie wordt de opvolger van de Brit Geraint Thomas als winnaar van de Ronde van Romandië? Of volgt Thomas zichzelf op? Volgens de grootste bookmaker van ons land, Unibet, zijn in elk geval voorafgaand aan de afsluitende klimtijdrit van vandaag de Australiër Rohan Dennis, de Rus Aleksandr Vlasov en de Spanjaard Juan Ayuso als de 3 topfavorieten om de Ronde van Romandië 2022 op hun naam te zetten. Maakt 1 van deze 3 topfavorieten voor de eindzege zijn favorietenrol waar? Dat gaat t/m komende zondag beslist worden tijdens de volgende 6 fraaie ritten van deze meerdaagse wielerkoers in Franstalig Zwitserland:

 1. Dinsdag 26 April: Tijdens de proloog van de Ronde van Romandië rijden de renners een vlakke tijdrit van 5,12 kilometer in Lausanne. Hoge snelheden zijn gegarandeerd tijdens deze proloog, want de meeste bochten kunnen de renners op volle snelheid nemen.
 2. Woensdag 27 April: de eerste rit van de Tour de Romandie is een heuvelrace van 178 kilometer. Onderweg zijn er bergpunten te verdienen op 4 beklimmingen van de derde categorie. De koers eindigt op een lokale ronde die 2 keer op het men staat en waarvan de slotkilometer steil oploopt. Dat beloofd dus een mooie finale van deze koers te worden.
 3. Donderdag 28 April: de tweede rit van deze fraaier wielerkoers is 168,2 kilometer lang en telt 2600 hoogtemeters. Toch zit er maar 1 gecategoriseerde beklimming in deze tweede rit. Voor de rest loopt de route van deze rit vrijwel continu op en af, maar zonder al te hoge stijgingspercentages. Kansen voor de taaie sprinters dus zou je zeggen.
 4. Vrijdag 29 April: de derde rit van de Tour de Romandie bestaat uit verschillende heuvelachtige lussen rondom Valbroye. Deze koers lijkt dan ook gemaakt voor de avonturiers. In 165,1 kilometer overbruggen de renners namelijk 2699 hoogtemeters. Dat doen ze voornamelijk tijdens 5 beklimmingen van de derde categorie, waarvan de laatste op 7,7 kilometer van de finish in Valbroye ligt.
 5. Zaterdag 30 April: Vandaag staat de Koninginnenrit van de Ronde van Romandië 2022 op het programma. Tijd dus voor de klassementsrenners om zich zeker te laten zien. Want de renners overbruggen vandaag namelijk in 180,1 kilometer liefst 4160 hoogtemeters. De eerste 50 kilometer van deze Koninginnenrit zijn namelijk nog vlak, maar daarna wachten er 5 beklimmingen van de eerste categorie en 1 beklimming van de tweede categorie op de renners. En de laatste 2 van deze beklimmingen liggen zo goed als in elkaar verlengde, waardoor de renners eigenlijk een slotklim die een slordige 30 kilometer lang is wacht!
 6. Zondag 1 Mei: De slotrit van de Tour de Romandie 2022 is een klimtijdrit van 15,8 kilometer. De eerste 5,9 kilometer hiervan zijn nog vlak, maar daarna wacht de slotklim die over 9,9 kilometer met gemiddeld liefst 8% omhoog loopt. Grote kans dus dat het algemeen klassement van de Ronde van Romandië 2022 pas op de laatste dag beslist wordt.

Dus je ziet het ook deze editie van de Ronde van Romandië was en is weer een erg uitdagende meerdaagse wielerkoers door Franstalig Zwitserland. En daarom zocht Gratislivestreams.be weer voor je uit waar al deze fraaie ritten gratis livestream op internet te bekijken zijn. Klik hieronder dan ook snel op de button voor de livestream van de afsluitende klimtijdrit tijdens de Ronde van Romandië 2022:

KLIK HIER VOOR DE GRATIS LIVESTREAM Livestream afsluitende klimtijdrit Ronde van Romandië 2022

— TIP VAN GRATISLIVESTREAMS.BE: KLIK NU HIER EN PAK DUBBELE WINST TIJDENS JE EERSTE INZET OP DE PLAY-OFFS VAN ONZE EIGEN PRO LEAGUE BIJ UNIBET —

Weddenschap plaatsen op de Ronde van Romandië 2022? Unibet heeft een winstverhoging van 25% voor je eerste inzet klaar staan.

Denk jij te weten welke renner er Geraint Thomas opvolgt als winnaar van de Ronde van Romandië 2022? Zo ja, plaats hier dan een (live) weddenschap op bij de grootste bookmaker van België, Unibet. Want bij Unibet profiteer je namelijk altijd van hoge odds op alle wielerkoersen. En bovendien heeft Unibet nu ook nog eens een 25% winstverhoging voor je klaar staan tijdens deze editie van de Ronde van Romandië (klik hier). Zo profiteer je van nog eens 25% extra winst bovenop de volgende toch al hoge odds die Unibet heeft voor de afsluitende klimtijdrit van de Tour de Romandie die vanmiddag wordt gereden:

 1. Aleksandr Vlasov wint: 3.50 keer je inzet*
 2. Rohan Dennis wint: 3.75 keer je inzet*
 3. Lucas Plapp wint: 5.00 keer je inzet*
 4. Juan Ayuso wint: 9.00 keer je inzet*
 5. Ben O'Connor wint: 9.00 keer je inzet*
 6. Gino Mader wint: 10.00 keer je inzet*
 7. Damiano Caruso wint: 17.00 keer je inzet*
 8. Geraint Thomas wint: 19.00 keer je inzet*

Dus je ziet het, dat zijn weer hoge noteringen van Unibet voor de afsluitende klimtijdrit van de Ronde van Romandië die vanmiddag wordt gereden. Heb je dus nog geen Unibet account? Klik dan snel hier om deze nu aan te maken. Want dan profiteer je voortaan dus altijd van hoge noteringen op alle wielerkoersen en pak je bovendien een 25% winstverhoging voor je eerste weddenschap op de Tour de Romandie. En voor nu alvast veel kijkplezier toegewenst tijdens de afsluitende klimtijdrit van de Ronde van Romandië 2022.

Misschien ook interessant voor je:

– Gratis livestream Giro 2022, kijk de Ronde van Italië live
– Gratis livestream Critérium du Dauphiné 2022

* = Dit zijn de odds voorafgaande aan de afsluitende klimtijdrit van deze meerdaagse wielerkoers. Deze veranderen uiteraard gedurende de koers afhankelijk van het koersverloop. Voor de actuele odds van de afsluitende klimtijdrit van deze meerdaagse wielerkoers bezoek de website van bookmaker Unibet.

Gerelateerde berichten