Livestream Parijs Nice 2022 1080x620 Livestream Parijs Nice 2022, kijk de Koers naar de zon live

Livestream Parijs-Nice 2022, kijk de Koers naar de zon live

Naast de Tirreno-Adriatico is ook De Koers naar de zon, oftewel Parijs-Nice, afgelopen zondagmiddag van start gegaan. Dat wordt dus weer genieten van koers! Want, na de 3 grote rondes, is Parijs-Nice uiteraard 1 van de belangrijkste meerdaagse koersen op de wielerkalender. En ook dit jaar maar de Koers naar de zon zijn naam weer volledig waar met een uitdagend parcours. Wie wordt de opvolger van de Duister Maximilian Schachmann als winnaar van deze meerdaagse Franse wielerkoers? Volgens bookmaker Unibet zijn in elk geval Primoz Roglic, Simon Yates en Daniel Felipe Martinez de 3 topfavorieten om het algemeen klassement van Parijs-Nice 2022 op hun naam te zetten. Maakt 1 van deze 3 renners zijn favorietenrol waar? Dat gaat de komende tijd beslist worden tijdens de volgende 8 uitdagende ritten:

 1. Zondag 6 maart: De eerste rit van de koers naar de Zon is een heuvelachtige rit rondom Mantes-la-Ville. In deze 159,8 kilometer lange rit gaan de renners namelijk over 4 beklimmingen. De rit zal waarschijnlijk beslist worden op de laatste beklimming die over 1,2 kilometer met 6% oploopt. De top van dit laatste klimmetje ligt op 5,7 kilometer van de finish.
 2. Maandag 7 maart: De tweede rit van deze meerdaagse wielerkoers in Frankrijk zou zo maar op een waaier koers kunnen uitlopen. Door de vlaktes van centraal Frankrijk rijden de renners namelijk naar Orléans, waar onze landgenoot Tom Boonen 10 jaar geleden nog een waaierspektakel naar zijn hand zette.
 3. Dinsdag 8 maart: De derde rit van deze mooie wielerkoers lijkt goede kansen te bieden voor de rappe mannen in het peloton. Deze derde rit is namelijk 190,8 kilometer lang en in het eerste gedeelte zo goed als vlak, terwijl het tweede gedeelte heuvelachtig is. Maar de klimmetjes in dit tweede gedeelte zijn niet zo zwaar dat ze een massasprint in de weg lijken te staan.
 4. Woensdag 9 maart: Zoals altijd rijden de renners halverwege deze meerdaagse Franse koers een tijdrit. Deze keer is deze tijdrit 13,4 kilometer lang over een glooiend parcours wat eindigt met een kort klimmetje.
 5. Donderdag 10 maart: Een mooie rit vandaag tijdens Parijs-Nice 2022 met kansen voor aanvallers. Deze in totaal 188,8 kilometer lange vijfde rit is namelijk goed voor 3350 hoogtemeters verdeeld over 5 gecategoriseerde beklimmingen. Spektakel verzekerd dus!
 6. Vrijdag 11 maart: De zesde rit van de Koers naar de zon is met 213,6 kilometer de langste rit en lijkt ook weer kansen te bieden voor aanvallers. Onderweg wachten er namelijk weer 5 gecategoriseerde beklimmingen op de renners die wel wat minder zwaar zijn als de dag hiervoor.
 7. Zaterdag 12 maart: Vandaag is het tijd voor de klassementsrenners. Want de Koninginnenrit van de Koers naar de zon is namelijk 155,4 kilometer lang en wordt gekenmerkt door 2 zware beklimmingen. Allereerst is dat namelijk de Côte de Coursegoules (tweede categorie). Deze stijgt in 8,1 kilometer met een gemiddelde van 4,9%. Maar het zwaarste is in deze Koninginnenrit voor het laatste bewaard. De slotklim op de Col de Turini stijgt namelijk in 14,9 kilometer tegen een gemiddelde van 7,3% naar 1.607 meter boven zeeniveau. En zo vroeg in het seizoen kan het natuurlijk behoorlijk spoken op die hoogte.
 8. Zondag 13 maart: De slotrit van Parijs-Nice belooft explosief te worden! Want in slechts 115 kilometer wachten er namelijk liefst 5 beklimmingen op de renners. De slotklim van deze 5 is de Col d’Èze (eerste categorie) die over 6 kilometer met gemiddeld 7,6% omhoog loopt. Eenmaal bovenop deze laatste beklimming van de Koers naar de zon brengt een duikvlucht van 15 kilometer de renners naar de finish op de Promenade des Anglais in Nice.

Dus je ziet het ook deze 80e editie van Parijs-Nice belooft weer een erg plezante meerdaagse wielerkoers te worden. En daarom zochten wij weer voor je uit waar al deze ritten door Frankrijk deze week weer gratis livestream op internet te bekijken zijn:

KLIK HIER VOOR DE GRATIS LIVESTREAM Livestream Parijs Nice 2022, kijk de Koers naar de zon live

Ben je in het buitenland? Klik dan hier voor een alternatieve gratis livestream die ook buiten België te bekijken is.

— TIP VAN GRATISLIVESTREAMS.BE: KLIK NU HIER EN PAK DUBBELE WINST TIJDENS JE EERSTE INZET OP ONZE EIGEN PRO LEAGUE BIJ UNIBET —

Inzetten op Parijs-Nice 2022? Unibet heeft een winstverhoging van 25% voor je eerste inzet op de Koers naar de zon klaar staan.

Denk jij te weten welke renner er vanmiddag de achtste rit van Parijs-Nice op zijn naam zet? Zo ja, plaats hier dan een (live) weddenschap op bij de grootste bookmaker van ons land, Unibet. Want bij Unibet profiteer je namelijk altijd van de hoogste noteringen op alle koersen. En bovendien heeft Unibet nu ook nog eens een 25% winstverhoging voor je klaar staan tijdens deze editie van de koers naar de Zon (klik hier). Zo profiteer je van nog eens 25% extra winst bovenop de volgende toch al hoge noteringen die Unibet heeft voor de achtste rit van Parijs-Nice 2022 die vanmiddag wordt gereden:

 1. Brandon McNulty wint: 4.25 keer je inzet*
 2. João Almeida wint: 6.50 keer je inzet*
 3. Primos Roglic wint: 8.00 keer je inzet*
 4. Ion Izagirre wint: 15.00 keer je inzet*
 5. Søren Kragh Andersen wint: 17.00 keer je inzet*
 6. Matteo Jorgenson wint: 19.00 keer je inzet*
 7. Pierre Latour wint: 19.00 keer je inzet*
 8. Bauke Mollema wint: 19.00 keer je inzet*

Dus je ziet het, dat zijn inderdaad de hoogste noteringen van alle bookmakers in België voor de spectaculaire achtste rit van deze editie van Parijs-Nice. Heb je dus nog geen Unibet account? Klik dan snel hier en maak deze nu aan. Want dan profiteer je voortaan dus altijd van de hoogste noteringen op alle wielerkoersen en pak je bovendien een 25% winstverhoging voor je eerste weddenschap op de Koers naar de zon. En voor nu alvast veel kijkplezier toegewenst tijdens de deze mooie afsluitende bergrit van Parijs-Nice 2022.

Misschien ook interessant voor je:

– Gratis livestream Ronde van Vlaanderen 2022, wie wint Vlaanderens Mooiste?
– Gratis livestream van alle ritten tijdens de Ronde van Catalonië 2022

* = Dit zijn de odds voorafgaande aan de Koninginnenrit van deze meerdaagse wielerkoers. Deze veranderen uiteraard gedurende de koers afhankelijk van het koersverloop. Voor de actuele odds van Parijs-Nice 2022 bezoek de website van bookmaker Unibet.

Banner Bwin Livestream Parijs Nice 2022, kijk de Koers naar de zon live

Gerelateerde berichten